Starten

I 2005 åpnet Kaffemakeriet sin første kaffebar. Drivkraften i Kaffemakeriet er stor lidenskap for kaffe og alt som hører med.

Kvalitet

For mange er kaffe en stor lidenskap og våre kunder har høye forventninger. Da holder det ikke med bare gode råvarer, vi må også ha topp utstyr. Vi ønsker kvalitet i alle ledd og alt fra steamkopp til kvern og kaffemaskin ble nøye testet før vi tok det i bruk.

KAFFE

I følge de mange historiene og mytene om Kaffens oppstandelse ble det første kaffetreet oppdaget i Etiopia, Afrika. Når kultiveringen av kaffen startet er fortsatt usikkert, men på 1400-tallet ble det dyrket i Yemen. Fra da og helt frem til 1600-tallet hadde araberne monopol på kaffeproduksjonen. Det som skjedde var at et kaffefrø ble smuglet over til India, og fra da av spredte det seg verden over. På 1800-tallet hadde den nådd de fleste av landene som i dag også produserer kaffe. I dag er kaffe verdens nest største handelsvare, etter olje og gass. Det skal verdsettes! Siden kaffe er en av de mest ustabile råvarene i verden i forhold til tilgang, mengde og kvalitet er den internasjonale industrien både kompleks, sammensatt og omfattende. Vår kaffe er nøye valgt ut så vi kan gi dere som kunder et godt utvalg av kaffe og espresso så alle kan finne sin favoritt. Vi har kaffe fra hele verden, og derfor et rikt utvalg av forskjellige smaker. Du kan alltid finne våre klassiske kaffesorter på hyllene, mens vi eksperimenterer med nye varianter fra tid til annen. Vi selger all kaffe i 250g poser, samt. Bestselgerne i 500g poser.Single estate

Kaffe som faller under kategorien Single origin/estate er kaffe fra et bestemt parti, fra en bestemt farm og/eller et bestemt distrikt, i et bestemt land. Alt fra jordsmonn, mikroklima, bønnevarietet, prosessering med mer gir hver og en av disse kaffene en helt særegen og distinkt smak som man ville ha mistet om de ble blandet med andre. Vi ønsker å beholde disse unike smakene og presenterer derfor disse kaffene her alene i sin rene form.

Los Idilos, Colombia

Kaffen har aroma modne mørke hagebær og en sødmefull, solmoden fruktighet i smaken. Syrligheten er rund og balanseres av kaffens sødme. Munnfølelsen er fet og smøraktig med en stor, konsentrert body. Ettersmaken er lang og preges også av solmoden frukt.

Merthi Mountain, India

I aromaen finner man brente mandler og kokesjokolade. Smaken preges av hasselnøtter, fløtekaramell og melkesjokolade. Kaffen har en rund og bløt appelsinsyrlighet. Munnfølelsen er lett, men med en stor body. Ettersmaken er søt og ren med et preg av kakao.

Monsunert Malabar, India

Nøtter og sjokolade preger aromaen. Smaksmessig søt, med tobakk, nøtter og krydder. Kraftig og intens body, med en vedvarende bittersøt avslutning. En absolutt bestselger!

Bourbon Jungle, El Salvador

Aromaen er lett floral med anslag av røde bær. Kaffens smak kan minne om sultana rosiner og aprikoser med et preg av gul stenfrukt. Syrligheten er ren, lett og av medium intensitet med middels stor body og munnfølelse. Ettersmaken sødmefull med et lett kakaopreg i finishen.

Madan Estate, PNG

Smak og aroma av saftede mørke bær, pakistansk mango og honningmelon. Man finner en rund og integrert syrlighet med kremete og bløt munnfølelse og en konsentrert body. Ettersmaken er varmende og søt.

Buf Remara, Rwanda

Aromaen er floral og lett fruktig. Kaffen smaker av lyse røde plommer, Cantaloupe melon og bringebær, og har en varm appelsinsyrlighet. Munnfølelsen er middels med medium body. Ettersmaken er ren, bløt og leskende og av medium lengde.

JavaMocca

At mye av kaffen er tørket med fruktkjøttet på, er tydelig i denne kaffens aroma, som er intens og fruktig. Smaken er kompleks og spennende ved at det er både frukt og sødme, samtidig med et klart preg av mørk sjokolade. En godt balansert kaffe.

Sigar

Smaken er intens og ganske røff, her finnes både nøtter og sjokolade, samt mye moden frukt og tobakk. Aromaen er en kraftig blanding av tobakk og frisk frukt, men den har også søte og friske toner ved seg.

Julekaffe Las Cruzes, El Salvador

Kaffen har en aroma av søt sjokolade og vanilje. Smak av moreller, melkesjokolade og søte appelsiner. Syrligheten er lett og avdempet. Munnfølelsen er fløyelsmyk med en medium intensitet. Ettersmaken er ren, søt og rund. Bestselger i jula!

– Noen av typene over vil være i finne på hyllene til enhver tid, mens noen rulleres så vi kan finne våre kunders favoritter og møte deres behov og ønsker.

Blandinger

Det å lage en kaffeblanding er ikke bare å ta noen kaffer som hver for seg smaker godt, og putte de sammen. Det krever tid og innsikt for å komme fram til en blanding kaffebønner som smaker perfekt. Når man først har kommet fram til en blanding man liker er utfordringen å beholde en liknende smaksprofil, selv om én av kaffene i blandingen går tom og må erstattes med en annen. Vi har valgt ut våre blandinger til butikkene, som kan variere, men som alltid vil være av høy kvalitet med god smak – uansett.

Spesialblanding

Smaken varierer noe, men generelt vil denne kaffens aroma være preget av sjokolade, nøtter og et friskt innslag av frukt og bær. Smaken vil oppleves som søt, rund, med medium body. Den er lettdrikkelig med en vedvarende ettersmak.