Starten

I 2005 åpnet Kaffemakeriet sin første kaffebar. Drivkraften i Kaffemakeriet er stor lidenskap for kaffe og alt som hører med.

Kvalitet

For mange er kaffe en stor lidenskap og våre kunder har høye forventninger. Da holder det ikke med bare gode råvarer, vi må også ha topp utstyr. Vi ønsker kvalitet i alle ledd og alt fra steamkopp til kvern og kaffemaskin ble nøye testet før vi tok det i bruk.

TE

Te, enten det er grønn eller sort, kommer fra de samme bladene på tebusken. Det er under foredlingsprosessen forskjellene oppstår. Sort te gjennomgår en oksideringsprosess, mens grønn te kun tørkes. Av farge er grønn te lys gul til grønnaktig i koppen. Grønn te har en mild, lett gressaktig smak. Man finner store smaksforskjeller i grønn te, avhengig av vekstforhold og klima.

Tips:
Grønn te må ha lavere bryggetemperatur enn sort te. For å unngå bitterhet, og få søte og delikate brygg anbefaler vi 70-75 grader. Det beste for smaken er å la friskt vann få et oppkok og så la det avkjøles til det når riktig tempereatur. Hvis du ikke har tid til det kan du tilsette kaldt vann. Det er viktig å gjøre dette før man har i teen for å ikke skolde tebladene og trekke ut bitterhet.

På tehyllene hos Kaffemakeriet vil du finne sort te, grønn te, fruktte og rooibos av ulike varianter. I likhet med kaffen vår liker vi å eksprerimentere med smaker så vi kan finne deres favoritter. Klassikern finner du alltid på hyllene, mens andre smaker byttes kanskje ut nå og da.Sort te

Aroma og essenser av frukt og blomster passer godt sammen med te, være seg grønn eller sort te. Det kreves god gane og lang erfaring for å sette sammen smakssatte teblandinger. Te tilsatt naturlig og/eller naturidentiske aromastoffer er utgangspunktet for våre smakssatte teer.

Earl Grey, blå blomst

En Earl grey blanding tilsatt tørkede kornblomster. Mild og aromatisk. Dette er Kaffemakeriet klassiske Earl Grey og bestselger innen sort te. For deg som liker teen din klassisk, ren og litt oppkvikkende.

Chai

Teblanding med kryddersmak. Chai betyr kort og godt te, men forbindes ofte med en indisk spesialitet med kryddersmak. Inneholder sort te, pepper, kanel, ingefær og kardemomme. Drikkes ren eller brukes i Chai Latte (¼ chai, ¾ steamet melk.)

Advent te

En fin teblanding tilsatt krydder som både varmer og kvikker opp i vinterkulden. God, krydret smak med hint av vanilje. Perfekt til etter julemiddagen, som gave eller som ren kosedrikk under pleddet. Selges som limited edition i juletider.

Vinterkos

Sort te med kryddersmak. Inneholder biter av eple, kanel, mandel og vanilje. Tilsatt aroma. God, krydret smak og bestselger under kalde dager.

Mango

India/Kina teblanding tilsatt ringblomster og olje fra mangofrukten. Smak av klassisk sort te med innslag av fruktig mango. For den med sans for det litt mer eksotiske.

Julete

Teblanding med kanel, krydder og blodappelsinsmak. Krydret og syrlig. Flott som julegave, varmende drikk til juledesserten eller til kos i romjulen. Selges som limited edition i juletider.


Grønn Te

China Gunowder

Kinesisk grønn te. Bladene blir rullet enkeltvis til små grågrønne kompakte kuler. Kjøpmenn som handlet med Kina, syntes teen lignet på krutt og slik fikk teen sitt navn - Gunpowder. Kineserne syntes selv at de gåraktige kulene ligner mer på perler, derfor er den også kalt Perlete. Anhwei provinsen, i innlandet nord for Shanghai, produserer det meste av kinesisk Gunpowder te. Teen er middels kraftig, lys og gylden i koppen.

Eple/Kanel

Blanding av oolong og grønn te. Den er lys i koppen med en delikat og lett, ren smak av fruktig eple og krydret kanel. Tips: For en sterkere smak hjemme kan du alltids tilsette små biter av tørket, grønn eple og ekstra kanel i teblandingen.

Rabarbra/krem

Sencha og Assam teblanding med rabarbra og fløtesmak. Syrligheten i rabarbra går godt sammen med grønn te. Inneholder grønn te, rabarbrabiter og aroma. Fyldig og frukig smak.

Gresshoppe

En spesialitet. Sencha og oolong teblanding med jordbær og appelsinsmak. Inneholder grønn te, kamille, solblomst og aroma. Bestselger!


Fruktte og Rooibos

Blandinger av tørkede frukter, bær, hibiscus og nyper, smaksforsterket med aroma, gir friske og fruktige drikker. Fruktte drikkes hele året, og passer for alle, spesielt for de som ønsker å unngå koffeinet i vanlig te. Fruktteer inneholder ikke te, men blir kalt te fordi disse drikkene blir traktet på samme måte som vanlig te.

Tørkede frukter, urter og planter blir tørket som de er og blir trukket på samme måte som te. Hverken fruktte eller rooibos inneholder koffein.

Blåbær-youghurt, Økologisk

Økologisk fruktblanding med blåbær- og yoghurtsmak. Inneholder eplebiter, nyper, blåbær, hibiscus, solbærbiter og aroma.

Tyrkisk eple

Økologisk fruktte med eplesmak. Inneholder eplebiter og naturlig aroma. Lys strågul farge i koppen. Lettere fruktte med hint av krydder og syrlig eplesmak.

Bestemors have

Fruktblanding med jordbær- og rabarbrasmak. Inneholder eplebiter, rødbeter, hibiscus, solbær, bjørnebær, jordbærblad, bringebær og aroma. Dens gode fruktige smak og hyggelige navn har gjort bestemors have til en bestselger. Ikke minst gjør den seg nydelig som iste!

Bali night

Fruktblanding med smak av sydfrukter. Inneholder nype, hibiscus, eplebiter, kandisert ananas og aroma. Eksotisk smak med deilig duft av frukter. Sterk rødfarge i koppen. En noe mer syrlig fruktte.

Fruity Garden

Først faller en for duften, etterpå for den herlige smaken. Inneholder hibiscus, nype, appelsinskall og solsikkeblomst. Aromatisert med aprikos og fersken essenser. Eksplosjon av herlige smaker, lys rød i koppen.

Rooibos Strawberry Cream

Fruktig smak av kremet jordbær. Naturlig søt og trenger dermed ikke sukker, med mindre du liker den veldig søt. Ferskenfarget i koppen.

Rooibos Caramel Cream

Fyldig smak av kremet karamell. Naturlig søt og trenger dermed ikke sukker, med mindre du liker den veldig søt. Karamellfarget i koppen.

Tips:
− Fruktte og Rooibos traktes i minst 5 minutter. Jo lenger du trekker jo sterkere blir smaken. Verdt ventetiden!